TagLine Here

Norma

Svaki proizvod podložan je utjecaju prostora na kojem je nastao. Srećom sjedište talijanskog proizvođača NORMA audio electronics nalazi se u Cremoni, gradu sa dubokim glazbenim korjenima.
Cremona je dom najsavršenijih gudačkih glazbala ikad napravljenih. Osim toga tu su živjeli i radili Claudio Monteverdi i Amilcare Ponchielli te mnogi manje značajni kompozitori, a i utjecaj Giuseppea Verdija je bio značajan.
 

.

Živeći u takvom okruženju, Enrico Rossi vlasnik tvrtke i tvorac svih uređaja Norma, neminovno je ostao "inficiran" glazbom, ali i visokovjernom reprodukcijom glazbe.

U svim uređajima koji nose ime Norma oslikava se ljubav i strast njihovog tvorca prema glazbi. Isto tako na neki način odaje se počast dugoj glazbenoj tradiciji kroz filozofiju zvuka koju njeguje u svojim uređajima.

Da bismo mogli uživati u reproduciranoj glazbi i doživjeti svu njenu ljepotu, treba nam sistem koji neće ništa oduzeti od izvornog materijala, ali isto tako neće niti dodavati neke svoje koloracije.

Upravo je to ideja vodilja koja stoji iza uređaja Norma.
Glazba sama po  sebi posjeduje ljepotu i muzikalnost koja može doći do punog izražaja samo ako su uređaji koji ju reproduciraju što neutralniji. Glazba ne treba "uljepšavanje" i koloracije.

Početak proizvodnje uređaja pod imenom Norma seže u 1987 godinu. Prvi proizvod na tržištu bio je pojačalo NS123.
1991. godine brand je kupljen od strane Opal Electronics i tada je počeo dug proces istraživanja i razvoja koji je potrajao sedam godina, u kojem je nastala cijela nova linija proizvoda koja je premijerno predstavljena na Milanskom Top audio showu 1997. godine.

Proizvodi Norma predstavljaju ultimativan doseg u znanosti reprodukcije zvuka. Posjeduju jedinstvene karakteristike zvuka, koje objedinjuju najbolje iz svijeta tranzistorskih i cijevnih uređaja, a ujedno prevazilazeći limite obaju tehnologija.
Transparencija, brzina, mikro i makro dinamika, artikulacija, sposobnost slijeđenja i najsitnijih infleksija glazbenog signala, apsolutna neutralnost, pružiti će vam nevjerojatan osjećaj blizak doživljaju slušanja glazbe uživo.

Dugo istraživanje svih aspekata reprodukcije dovelo je do vrlo sofisticiranog dizajna, koji predstavlja vrhunac mogućnosti današnje tehnologije u pogledu izvedbe i korištenju najboljih materijala.

www.normaudio.com

više o filozofiji zvuka


Vaša IP adresa je: 44.200.117.166
Copyright © Just sound 2023 T.O. audio i video opremom "Just sound".